CBRE este consultant de închiriere pentru proiectul Willbrook Platinum Business & Convention Center

CBRE este consultant de închiriere pentru Willbrook Platinum Business & Convention Center, complex ce încorporează spații de birouriverzi de clasă AAA, precum și cel mai mare centru privat de conferințe din țară. Acesta are o capacitate de circa 3.000 de persoane, depășit la nivel național doar de Centrul Internațional de Conferințe din incinta Palatului Parlamentului.

Proiectul este situat în București, în zona Băneasa, și este dezvoltat de compania britanică Willbrook International. În ultimele 12 luni, au fost închiriate spații de birouri ce reprezintă 40% din suprafața complexului, iar reprezentanții CBRE se află în discuții avansate cu mai mulți potențiali chiriași. CBRE a intermediat tranzacțiile de închiriere pentru circa 7.000 m² de spații de birouri, ocupate de Pfizer România, Sarantis România, Impact Developer, Samsung România. Suprafețele închiriate variază între 700 m² și 3.000 m², iar tranzacțiile de închiriere sunt atât de tip relocare, cât și renegocieri și prelungiri de contracte. Ținta CBRE este ca până la finalul lui 2018 să mai aducă minimum treicompanii în clădire.

Willbrook Platinum Business & Convention Center este situat pe DN1, în partea de nord a capitalei șiocupă circa 65.000 m², cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 44.000 m², dispuși în două clădiri, A și B. Fiecare clădire are cinci etaje supraterane, cu o suprafață disponibilă pe etaj de 8.000 m², care poate fi amenajată și împărțită în funcție de nevoile chiriașului. Birourile beneficiază de un aport ridicat de lumină naturală, datorită ferestrelor care acoperă toată fațada. Complexul dispune de 500 de locuri în parcarea subterană și de 350 în cea supraterană. Printre atuurile proiectului se numără centrul modern de afaceri și conferințe care poate găzdui în jur de 3.000 de participanți la un eveniment, dotat cu 13 săli și tehnologie de ultimă generație. Cea mai mare sală se întinde pe două nivele și dispune de sisteme video și audio încorporate și pereți ce se transformă în ecrane pentru a asigura transmisiuni de cea mai înaltă calitate pe durata conferințelor de amploare, a reuniunilor de afaceri, expozițiilor etc.

Willbrook Platinum Business & Convention Centera primit certificarea LEED – Green Building (Leadership in Energy and Environmental Design – Excelență în Design Ecologic și Energetic) pentru standardele înalte de calitate ale construcției, sustenabilitate și eficiență energetică. Centrul este gândit ca un spațiu de tip comunitate, care reunește toate facilitățile de care o companie și angajații săi au nevoie: spații de birouri de o calitate superioară, care oferă un mediu de lucru plăcut și sănătos, săli de conferințe pentru toate tipurile de evenimente, de la conferințe, la expoziții, restaurant cu 400 de locuri, magazine, sală de gimnastică. Centrul are legătură directă cu Piața Presei Libere prin două linii de autobuz. Conexiunea cu Aeroportul Internațional Henri Coandă se face prin două linii expres, iar transportul angajaților din cele două clădiri poate fi asigurat zilnic, dus-întors, până în Piața Charles de Gaulle.

“Proiectul dezvoltat de Willbrook International este cu adevărat impresionant, atât prin calitatea spațiilor de birouri, cât și prin centrul de afaceri, care este impunător ca dimensiuni și tehnologie. Un alt aspect semnificativ este grija pentru oamenii care lucrează și care vor lucra în acest complex. Platinum Business & Convention Centerse raliază tendinței internaționale care vizează îmbunătățirea standardelor de wellness și grija pentru angajați. Conform celor mai recente studii, aceștia își doresc să beneficieze de condiții de muncă optime, dar și de spații de relaxare, de posibilitatea de a face sport etc. cât mai aproape de locul unde lucrează. Am încheiat deja tranzacții importante de închirere pentru acest proiect și am încredere că vor urma si altele în următoarea perioadă”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Printre chiriașii actuali ai Willbrook Platinum Business & Convention Centerse numără: Pfizer România, Samsung România, TNT, Realitatea TV, Technogym, Astellas Pharma, Green Cola, Halliburton, Tarkett, Theta (câștigătoare atrofeului Glamour la Gala The Most Office 2016, competiție care a premiat cele mai spectaculoase spații de birouri din România), Flavours Food Design, Impact Developer, Carmistim, World Trade Oversize.

Willbrook International este o corporație internațională, fondată în Marea Britanie, care oferă o gamă completă de servicii imobiliare profesionale adresate atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Încă de la înființare, compania s-a concentrat pe oportunitățile de afaceri din Europa Centrală și de Est. Începând cu 1998, Willbrook International a dezvoltat imobile rezidențiale de lux, clădiri de birouri, comerciale și industriale în România, Cehia, Letonia, Georgia, Bulgaria și Turcia.