Vânzări de 120 mil. € în AFI Cotroceni, în S1

AFI Europe Romania a publicat rezultatele financiare pentru primele șase luni (S1) ale anului 2018. Venitul operațional net (NOI) din active generatoare de venituri a ajuns la 27 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările retailerilor din mall-ul AFI Cotroceni au crescut până la 120 de milioane de euro, fiind cu 7,5% mai mari decât în aceeași perioadă din 2017.

Mall-ul AFI Cotroceni a raportat un venit operațional net de 18,1 milioane de euro, cu 8,2% mai mare decât în S1/2017. Numărul vizitatorilor zilnici ai mall-ului a înregistrat o creștere de 9%.

Rata de ocupare a mall-ului este de 98% din suprafața totală închiriabilă (GLA) de 90.000 mp, găzduind unele dintre cele mai mari magazine din regiune pentru retaileri precum Zara sau P&C.

Mall-ul AFI Ploiești, cu o suprafața totală închiriabilă (GLA) de 34.000 mp, a generat un venit operațional net de 2,4 milioane de euro în S1/2018, în timp ce vânzările retailerilor au crescut cu 10%, atingând 29 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an. Cu o rată de ocupare de 99%, menținând astfel nivelul de anul trecut, mall-ul a raportat o creștere de 2,5% a numărului de vizitatori zilnici față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu cele 5 clădiri de birouri din proximitatea AFI Cotroceni complet ocupate, complexul AFI Park 1-5, cu o suprafața totală închiriabilă (GLA) de 70.000 mp, a avut un venit operațional net de 6,5 milioane de euro, înregistrând o creștere de 11% față de S1/2017.

„Continuăm să ne extindem proiectele prin noi achiziții, precum terenul de lângă AFI Cotroceni și AFI Park, dar și prin construcții pe terenurile pe care le deținem, cu proiecte ca AFI Tech Park sau AFI City, în București, sau în restul țării, cum ar fi AFI Brașov”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

AFI Tech Park își deschide prima clădire a complexului, AFI Tech Park 1, în a doua parte a anului 2018. AFI Tech Park 1 are o rată de ocupare de 50%, chiriașii fiind companii din multiple sectoare de activitate care au decis să își relocheze operațiunile în centrul orașului. Cu o suprafaţă închiriabilă de 22.000 mp, AFI Tech Park 1 este pre-certificată LEED Platinum și va include o sală de fitness şi restaurante.
AFI Brașov, proiectul mixt de retail și birouri, se va deschide în 2019, având deja o rată de ocupare de 85%. Mall-ul va oferi o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp și va include 200 de magazine, iar două clădiri de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 25.000 mp, vor fi integrate în proiect.

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, a fost demarat în 2018, prin începerea lucrărilor de construcție, iar finalizarea primei faze a proiectului este programată pentru jumătatea anului 2019. Astfel, primele 190 de apartamente vor fi gata în termen de un an de zile, marcând astfel prezența companiei pe piața rezidențială locală.

AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).