Casa EMA extinde centrul SPA din Bistrița, investiție de 3,2 milioane de lei

Casa EMA va construi la Bistrița un restaurant de tip wellness, o unitate de cazare, două bazine noi de jacuzzi și apă sărată, o saună umedă și vestiare, scrie Bistrițeanul. Investiția totală se ridică la 3,2 milioane de lei. Peste jumătate din bani provin din fonduri europene, restul fiind contribuția firmei care deține Casa EMA și care a semnat zilele trecute contractul de cofinanțare din fonduri europene pentru un proiect de extindere a centrului SPA.

Casa EMA a colaborat cu firma de consultanță Primker din Cluj-Napoca, aceeași care a scris și proiectul inițial din 2008-2009. Atunci s-a beneficiat de ajutorul de minimis în valoare de aproximativ 840.000 de lei din totalul de peste 6 milioane de lei al proiectului care a dus la deschiderea complexului wellness Casa EMA, în 1 octombrie 2011. Și atunci, ca și acum, restul banilor până la suma totală a fost o contribuție în totalitate privată, realizată de acționarul unic al firmei, Mariana Oprea.

Partea de relaxare va fi completată de noua zonă de SPA salin, cu un bazin de apă sărată și un bazin de hidromasaj nou, totalizând 40 mp, dar și o saună umedă. De asemenea, va fi construit un vestiar nou, unisex și încăpător, destinat lecțiilor de înot, care va decongestiona aglomerația din vestiarele actuale în orele de vârf. Piesa de rezistență va fi restaurantul de tip wellness. La toate acestea se adaugă un spațiu de cazare cu 10 camere, destinat vizitatorilor în scop turistic, sportiv sau de afaceri, conform publicației amintite.

Extinderea va fi completă și funcțională în 2021.