Romgaz termină construcția centralei de la Iernut în 2020

Producătorul de gaze naturale Romgaz va finaliza centrală termoelectrică de la Iernut în 2020, în urma unei investiţii în valoare de 269 milioane de euro. Directorul sucursalei de producere a energiei electrice Iernut, Călian Dorel, a declarat, în timpul unei vizite pe șantierul viitoarei unități, că acesta este cel mai important proiect al Romgaz, atât din punct de vedere al valorii investiţiei, cât şi al complexităţii lucrărilor.

La rândul său, directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a spus, în cadrul prezentării investiţiei centralei termoelectrice de la Iernut, că până în prezent a fost o muncă foarte grea, însă construcţia este necesară sistemului energetic românesc.

De asemenea, Balazs Bela, managerul de proiect, a declarat că centrala aflată în construcţie are o putere instalată de 430 de megawaţi, fiind un proiect important atât pentru Romgaz, cât şi pentru sistemul energetic naţional. Valoarea investiţiei este de circa 269 milioane de euro fără TVA. 75% din bani provin din fondul Romgaz, iar 25% reprezintă finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii.