Wallberg demarează primul proiect de turnuri rezidențiale din Timișoara – XCity Towers

Dezvoltatorul Wallberg Properties pregătește o investiție majoră în Timișoara, proiectul XCity Towers, totalizând 955 de apartamente. Lucrările de construcție auînceput în această vară și se vor întinde pe o perioadă de mai mulți ani fiind organizate în două etape. Wallberg a obținut deja autorizația de construcție pentru primul bloc, Tower 1, cu un regim de înălțime de 15 etaje.

Wallberg Properties pregătește intens proiectul XCity Towerscare va totaliza 955 de apartamente în 8 clădiri cu regim de înălțime P+15, respectiv P+10 în două etape de dezvoltare. Valoarea totală a proiectului va depăși 62 de milioane de euro, din care prima etapă va reprezenta 36 milioane de euro. Proiectul va fi dezvoltat în nordul orașului, în zona Bucovinei, în apropierea clădirii de birouri Vox Technology Park, cu acces ușor spre zona centrală a Timișoarei. XCityTowers demarează cu construcția unei prime clădiri de 15 etaje, Tower 1, care va reprezenta o primă fază a etapei I de dezvoltare. Clădirea va cuprinde 135 de apartamente, 114 parcări exterioare și 50 de parcări acoperite, dar și o suprafață de 542 mp destinată spațiilor comerciale și de birouri.

Clădirea a fost concepută pentru un mix ideal de apartamente – 30 de apartamente tip studio, 75 de apartamente cu două camere, 30 de apartamente cu 3 camere și 4 spații comerciale. Mixul cuprinde 9 tipologii de apartamente.Lucrările de construcție au început în această vară, iar livrarea este programată pentru vara anului 2020.

În perioada de lansare prețurile pornesc de la 1083 euro/mp, adică 47.119 euro +TVA pentru unitățile studio, 58.545 euro + TVA pentru apartamentele cu două camere, în timp ce unitățile cu trei camere vor avea un preț de pornire de 75.620 + TVA. Apartamentele vor fi echipate cu tehnologie smart ceea ce va permite controlul interfonului și al parametrilor ambientali direct de pe telefonul mobil sau tablet.

„Ne adresăm în principal angajaţilor din multinaţionalele din Timişoara de middle level, cu o carieră în ascensiune cu bune perspective de dezvoltare, cu venituri în creştere, pentru care a sosit momentul de a deveni proprietari şi a-şi întemeia o familie”, a declarat Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.