Umbrărescu va construi primii kilometri de autostradă în Moldova

CNAIR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii „Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău”, în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor emise de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.  Prin urmare, CNAIR SA a desemnat câștigătorul contractului de proiectare și execuție a variantei de ocolire a municipiului Bacău ca fiind Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade, cu o valoare a propunerii financiare de  668,33 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 142 milioane de euro fără TVA. Cele două companii sunt deținute de Dorinel Umbrărescu.

Obiectul principal al contractului „Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău” îl reprezintă proiectarea și execuția lucrarilor ce constau în 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 de luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Menționăm că ofertantul declarat câștigător a ofertat o periadă de garanție a lucrărilor de 7 ani.

Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora pentru a iniția procesul de semnare a contractului.