Westhouse Group ridică un ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol

Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol,  compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence.

E-Distribuţie Dobrogea SA, prin Westhouse Group SRL, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul proiectului „Realizarea condiţiilor de coexistenţă între LEA MT 0133 şi LEA JT cu imobilul Parcela A592/1 – Cartier Lakeside Ovidiu“, scrie Ziua de Constanța. .

Pentru devierea reţelelor electrice aflate în proprietatea E-Distribuţie Dobrogea SA care afectează amplasamentul propus „Cartier Lakeside Ovidiu” sunt necesare următoarele lucrări: devierea LEA MT 0133, prin demontarea de pe amplasamentul actual şi introducerea în LES 20kV pe terenul investitorului, pe un traseu sistematizat LEA 20k;  se vor demonta stâlpii de la 2D la 5D situaţi pe amplasamentul pe care se va dezvolta Cartierul Lakeside Ovidiu; se va demonta stâlpul 1D prin care se realizează supra-traversarea DN2A şi se va monta în locul acestuia unul nou tip 12G31 (1P) complet echipat; la stâlpul 6E se va demonta separatorul orizontal existent şi se va monta unul vertical pentru plecare în cablu complet echipat; pentru realizarea legăturilor electrice între stâlpul 1P şi stâlpul 12E se vor refolosi conductoarele Ol-Al 70 mmp rezultate din demontarea LEA MT 0133 existentă; preluarea circuitului L0133 se va realiza în LES 20kV, prin montarea pe stâlpul 1P şi 6E a două seturi de terminale de exterior aferente cablului proiectat, conform publicației.

Westhouse Group SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Realizare reţele de utilităţi publice electrice pentru conectarea clădirilor din proiectul Lakeside“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Acest proiect imobiliar este propus a fi amplasat în zona Popas Cişmea, oraşul Ovidiu, parcela A592 – lot 4 – 5 şi lot 1. Terenul pe care se va realiza proiectul se învecinează la est cu lacul Siutghiol, la vest cu DN 2A, la nord cu proprietăţi private şi la sud cu zona numită Popasul Cişmea. Accesul la noua zonă lotizată se propune a se realiza din Drumul Naţional 2A, ce limitează terenul studiat spre vest, din DE 596 pe latura de sud şi din latura de nord prin strada F, dar şi prin cartierul Ovidiu Sud.