Gardenia Residence, proiect imobiliar nou la Cluj-Napoca

Gardenia Residence, un ansamblu compus din 4 imobile cu 66 de apartamente și 28 case cu gradină, este proiectul care introduce în Cluj conceptul Smart City în imobiliare, scrie Timp Online.  Priectul este construit pe un teren de 21.000 mp în Borhanci, la câteva minute de Piața Cipariu.

”Ansamblul Gardenia Residence își propune să schimbe percepția în ceea ce privește calitatea construcțiilor și a stilului de viață cu care ne-am obișnuit pe piața imobiliară din România. Proiectul aparține Gross & Gross Construct și Meir Invest, dezvoltatori imobiliari cu o vastă expertiză internaționala în domeniul proiectelor imobiliare. Experiența din afara granițelor țării se reflectă în calitatea construcției și în adoptarea conceptului Smart City, inovator pe piața imobiliara din Cluj-Napoca. Câțiva dintre parametrii pe care i-am luat în considerare în dezvoltarea proiectului Gardenia Residence din perspectiva smart city, smart living sunt: Clădiri inteligente: accesul automatizat în ansamblu și garajele subterane; Mobilitate inteligentă: mobilitate cu emisii reduse prin folosirea mijloacelor de transport sănătoase pentru adulți și copii, crearea de mici comunități cu serviciile necesare locuitorilor pentru evitarea deplasării în zonele centrale aglomerate și reducerea emisiilor din trafic; Cetățean inteligent: alegerea unui stil de viață inteligent, responsabilitate în consumul de energie și colectarea deșeurilor”, a declarat Monica Gross, directorul executiv al dezvoltatorului imobiliar care implementează acest proiect, citată de publicația amintită.

Pentru construcția imobilelor din Gardenia Residence s-au folosit materiale cum ar fi termoizolația cu vată bazaltică, termopane cu 3 sticle, finisaje de înaltă calitate din greso-granit pentru zona de lobby, terase panoramice generoase finisate cu pardoseală din greso-granit și balustrade din sticlă securizată.

Construcțiile de S+P+2E+ER vor fi dotate cu lifturi electrice silențioase, cu uși și cabină din inox și acces din subteran.

Fiecare imobil este dotat cu un sistem de colectare selectivă inteligentă a deșeurilor bazat pe platforme subterane și rampe de degivrare care asigură dezghețul rampelor de acces în garajele subterane.

Un pas important în reducerea nivelului de poluare îl reprezintă anularea necesității de deplasare pe distanțe lungi, cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, pentru a avea acces la diverse facilități: un parc pentru copii, magazine, farmacii, bănci, etc.

Parterele celor 4 imobile sunt destinate spațiilor comerciale, dezvoltatorii purtând deja discuții avansate cu reprezentații unor supermarket-uri, farmacii, bănci și furnizori de servicii pentru închirierea acestor spații.