JLL a asistat Visteon în închirierea a 5.000 mp spații birouri în ISHO Timișoara

Compania de consultanță imobiliară JLL a asistat Visteon Corporation în procesul de închiriere a spațiilor de birourilor pentru sediul din România. Visteon a închiriat 5.000 mp în ISHO Office building, parte a complexului multifuncțional ISHO campus Timișoara.

 

”Suntem foarte bucuroși că am fost implicați într-un nou proiect important pentru piața românească, care marchează intrarea unei companii importante în România, Visteon Corporation. Eforturile noastre se concentrează în permanență în a atrage noi investiții în România, fie că este vorba de cele ale companiilor deja existente, fie că vorbim de nume noi. Pentru aceasta oferim cele mai bune servicii de consultanță care să ne ajute să identificăm soluțiile imobiliare potrivite nevoilor clienților noștri. Importanța acestui proiect vine atât din perspectiva numărului de noi locuri de muncă care vor fi create, cât și a complexității produselor pe care Visteon le va produce în Timișoara”, a declarat Alesandra Bratan, consultantul JLL care a reprezentat Visteon în tranzacția de închiriere.

 

Visteon Corporation este specializată exclusiv în proiectarea și producția de componente electronice de bord pentru industria auto, iar centrul din Timișoara va deservi clienți precum VW, Porsche, PSA and Jaguar Land Rover.

 

Timișoara este una dintre cele mai dinamice piețe de birouri din România, cu un volum impresionant de proiecte anunțate pentru anii viitori. Apropierea de Europa de Vest și prezența puternică a mai multor companii de producție contribuie la creșterea atractivității din punct de vedere al dezvoltării de noi spații de birouri.

 

„Creșterea interesului pentru proiecte imobiliare multifuncționale din România, precum și dezvoltarea pieței de birouri din afara Bucureștiului sunt două dintre cele mai importante trenduri de pe piața locală. Pe de o parte, chiriașii sunt dornici să ofere angajaților lor nu doar spații de birouri moderne, bine amplasate, ci și acces la o gamă complexă de servicii și facilități, așa cum este și cazul Visteon. În același timp, în ultimii ani, piața de birouri din afara Bucureștiului își continuă evoluția atât prin extinderea companiilor existente, dar vedem din ce în ce mai multe nume noi interesate de orașele mari din țară”, explică Alesandra Bratan.

 

JLL a fost în 2018 liderul pieței de birouri la nivel național, cu o pondere de 23% din suprafața tranzacționată în întreaba țară și de 25% la nivelul Bucureștiului. Printre cele mai importante tranzacții în care JLL a fost implicată anul trecut se numără Microsoft (24.200 de metri pătrați) și Thales (5.300 de metri pătrați).