La Timișoara se va construi un pod identic cu Hulme Arch Bridge din Manchester

Proiectul pentru construcția Podului Jiul, de la Timișoara, a primit avizul de mediu şi în curând se va emite autorizaţia de construcţie, ca apoi să fie lansat licitaţia pentru începerea construcţiei efective, scrie Adevărul.

Podul, care  se va construi peste Bega, în dreptul stărzii Jiul, seamănă ca două picături de apă cu Hulme Arch Bridge din Manchester.   Proiectul aparţine firmei austriece firma VCE Vienna Consulting Engineers.

Construcția va avea un singur arc de susţinere şi va avea patru benzi de circulaţie, trotuare şi piste de biciclete.    Primarul Nicolae Robu a anunţat vestea bună: „Am obţinut avizul de mediu pentru Podul Jiul şi în curând vom avea autorizaţia de construcţie, vom lansa licitaţia pentru începerea construcţiei efective a acestui pod”.

Podul va face legătura între strada Jiul, nu de mult reabilitat, Splaiul Nicolae Titulescu şi Splaiul Tudor Vladimirescu.

Podul peste Bega, despre care timişorenii spun că ar trebui să primească un nume care să aibă legătură cu istoria sau geografia Timişoarei (Jiul fiind un râu care străbate în pare parte Oltenia), va avea o lungime totală de 118 metri şi o lăţime de 25 de metri.

Lucrările vor costa aproximativ 5 milioane de euro, bani de la bugetul local. Primarul Timişoarei speră ca în 2020 să se poată circula pe noul pod, conform publicației amintite.