Proprietăți istorice și contemporane de 88 mil. € în catalogul Primăvară 2019 al Artmark Historical Estate

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din România specializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noul catalog, ediția Primăvară 2019.

Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice și contemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Tipărit în 8.000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitații Artmark este singura publicație de acest gen pe piața din România.

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăți istorice, 19 proprietăți contemporane și o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment.

Artmark Historical Estate și-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăților istorice în circuitul public sau privat.

În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piață – o analiză în privința patrimoniului construit, care arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluții de salvare și reintegrare în circuitul public.

Prin conversia acestora în centre rezidențiale, birouri, hoteluri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și lăsat moștenire generațiilor ce vor veni.

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Știrbey din Dărmănești, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria și evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanțu din București (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleșanu de lângă București, castelul Teleki și conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiu-simbol al Constanței), vile impresionante din București, Brăila, Galați, Ploiești, Sibiu, Sinaia și Insula Matița din Delta Dunării.
Secțiunea de proprietăți contemporane propune reședințe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) și oportunități de business la cheie: domenii viticole și resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, București.

Acesta poate fi descărcat online de pe www.artmarkhistoricalestate.ro.