Stadionul din Rm. Vâlcea va fi demolat. CNI și-a dat aprobarea pentru o arenă nouă

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat că a obţinut aprobarea de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construcţia unui nou stadion în Zăvoi, scrie Pro Sport. Arena actuală va fi demolată, iar în locul ei va apărea o nouă construcţie, una la standarde actuale. Autorităţile locale trebuie să pună la pămând actualul stadion Municipal, iar după aceea va intra în scenă CNI.

„Vă dau o veste foarte bună, am fost informaţi că a fost prins pe lista de investiţii a CNI stadionul din Râmnicu Vâlcea. Este prinsă ca o construcţie totală. Obligaţia noastră este de a da terenul liber, demolăm totul la zero şi pe acelaşi amplasament se face unul nou”, a spus Gutău.

Actualul stadion din municipiul Râmnicu Vâlcea, aflat în parzul Zăvoi, are circa 11.500 de locuri, a fost inaugurat în 1946 şi modernizat în 2006. Oraşul capitală de judeţ în Vâlcea nu are echipă de fotbal la nivel naţional, după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a desfiinţat în 2017.

Data începerii construcţiei noii arene nu este încă stabilită cu exactitate, iar potrivit unor declaraţii făcute de edilul-şef Gutău la finalul anului 2018, stadion ar urma să aibă maximum 10 mii de locuri şi va avea pistă de atletism.

De curând, CNI a anunţat proiecte legate de arene sportive şi la Zărneşti (Braşov), Alexandria (Teleorman) şi Slatina (Olt).