Glorious Lighting a ridicat o fabrică de aparate de iluminat la Brăila

O fabrică specializată în producţia de aparate de iluminat a fost inaugurată, în data de 16 mai, la Brăila. Noua unitate de producție a companiei Glorious Lighting S.R.L., cu o valoare investiţională de 17 milioane de euro, va angaja, într-o primă fază, 200 de persoane. Compania Glorious Lighting plănuiește să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajați.

„Decizia grupului chinez “Liting Universal” de a se extinde pe piața din România reprezintă, în opinia mea, un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri internațional, o dovadă, prin puterea exemplului, că în România se pot implementa și dezvolta proiecte viabile, că suntem un partener credibil pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu la evenimentul de la Brăila.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locația Centrului European pentru producţie, dar şi Hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

În anul 2016, InvestRomania a avut primele discuţii cu reprezentanții grupului, în vederea analizării extinderii acestuia în Europa. „În urma vizitelor care au avut loc în România și în alte țări europene, țara noastră a fost aleasă pentru  implementarea acestui proiect. Echipa InvestRomania din cadrul MMACA a oferit asistență tehnică grupului pe tot parcursul procesului decizional, organizând vizite în țară și întâlniri cu factorii de decizie la nivelul administrației locale”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu despre relaţia autorităţilor române cu investitorul chinez.

Grupul “Liting Universal” a primit în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED.

Întreaga linie de producție a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

În prezent, fabrica are aproximativ 110 angajați. Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

Liting Universal Group este o companie din China, cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari. “Glorious Lighting” SRL din Brăila, înființată pe 17 martie 2017, are unic asociat persoana juridică “Liting Universal” din Shanghai, China.