La Bistrița se construiește o autogară suspendată

Primăria Bistriția va scoate în perioada următoare la licitație construcția unei autogări suspendate, conform Timp Online. Centrul intermodal de transport este un proiect în valoare de 9 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene.

”Îmi doresc să nu dureze prea mult licitația și să începem cât mai repede lucrul la acest proiect mare pentru orașul nostru. Este contestat de unii. Este adevărat. Am ascultat ce au avut de spus oamenii, dar va fi o construcție peste calea ferată. Până la urmă ce avem din punct de vedere urbanistic acolo? O cale ferată și niște linii electrificate. Peste acea cale ferată și acele 10 linii paralele va fi creată o platformă care va crea încă o axă de trecere peste calea ferată”, a declarat Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței.

Conform acestuia, construcția va fi făcută în afara zonei de circulație actuală. ”Se va crea o axă de trecere în plus care va face un trafic mult mai fluent pe Decebal și pe la Dedeman fiindcă se va trece direct de pe Gării în Tărpiului. Va fi o autogară suspendată care va interconecta Gara Bistrița Nord, Autogara veche cu toate liniile de transport internațional care vin în oraș. Să nu credeți că soluția ni s-a năzărit nouă. S-au făcut studii de trafic. Vin 50-60 de autocare pe zi care aglomerează traficul, dar și alte mașini care vin să aducă oamenii la aceste autocare. Creându-se acest spațiu într-o zonă unde nu avem nimic, se va lega direct de centura veche și nu vor mai intra în oraș acele autocare, nici acele mașini care aduc oamenii la autocare. Eu zic că acest centru intermodal, recomandat de specialiștii de la facultatea de transporturi din Cluj care au făcut studiul de trafic, este un lucru bun pentru Bistrița care va duce la fluidizarea traficului în orașul nostru”, a spus NIculae.

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Centrul intermodal de transport public Str. Gării – Tărpiului – Industriei”, în valoare de 42,4 milioane lei (9 milioane euro), din care 30,8 milioane lei finanțare nerambursabilă (72,66%) și 11,5 milioane lei contribuția municipalității (27,34%) a fost semnat la sfârșitul lunii mai a anului trecut.