Afacerile Pinum au crescut cu 30% în 2019

Producătorul local de uși, ferestre și parchet Pinum a înregistrat în 2019 o creștere semnificativă a comenzilor pentru livrarea către diverse ansambluri rezidențiale sau proiecte de birouri. Acest lucru s-văzut  în majorarea cifrei de afaceri pe care compania o înregistrează anual. În 2019 compania anunță că cifra de afaceri a crescut cu 30% și a ajuns la 14,4
milioane de euro.
„Noi fabricăm în România ușile și ferestrele, iar acest lucru contează mult pentru unii clienți. Avem produse de calitate și o gamă largă de unde se poate alege: uși de interior, de intrare, din lemn sau aluminiu. Producem și ferestre atât din aluminiu cât și din lemn. Dacă ar fi să rezum aș spune că avantajul nostru competitiv îl reprezintă producția și calitatea produselor. Majoritatea competitorilor noștri își importă produsele. Producția proprie are marele avantaj de a se putea alinia rapid la dorințele clienților realizându-se astfel o diversitate mare a produselor oferite”, susține Francesco Curcio director general executiv al Pinum.
Pinum este prezentă în România de aproape două decenii, iar an de an compania a înregistrat creșteri importante ale cifrei de afaceri. Că un exemplu, în ultimii șase ani afacerile Pinum au crescut de peste trei ori. Dezvoltarea companiei a fost una graduală, economic sănătoasă inclusiv în sensul corelării dezvoltării producției cu nevoia de resurse umane. Astfel, în prezent compania are 185 de angajați în România, față de 75 câți avea în anul 2013.
„Anul acesta, 65% din volumul total al vânzărilor a fost reprezentat de uși, restul fiind vânzări de tâmplărie pvc și parchet. Rezultat al dezvoltării continue, fabrică Pinum reușește acum să producă un număr de 6000 de uși pe lună. Aproximativ 15% din producție este exportată către Italia”, a spus Curcio.
Ferestele și ușile Pinum „deschise” unora dintre cele mai importante proiecte rezidențiale din București Expansiunea afacerilor se datorează cererii în continuă creștere pentru uși de calitate, ferestre sau archet pe care le folosesc dezvoltatorii în construcția de locuințe. „Se lucrează la foc continuu în construcții. Anul acesta în București se vor livra cu 40% mai multe locuințe decât în 2018, iar pentru anul viitor se anunță demararea unor proiecte noi gigant, cu mii de locuințe. De aici vine creșterea afacerilor companiei. Pentru zona de rezidențial ne putem laudă că am reușit să livrăm și calitate și cantitate. Și aici revin la avantajul unei game dezvoltate de produse. Ne-am integrat cu succes produsele în proiecte de foarte mari dimensiuni unde necesarul cantitativ și calitativ este impresionant. În același timp, am înregistrat o creștere consistentă de livrări și pentru proiecte premium unde luxul este cuvântul de ordine”, a mai declarat oficialul Pinum.
Compania Pinum face parte din grupul Nusco ce există la nivel internațional din 1968. Încă din 1981 a început colaborarea dintre fabrică de mobilă Pinum și compania Nusco Porte. Mai întâi au fost aduse utilaje și tehnologie din Italia pentru realizarea ușilor cu design italian. Câțiva ani mai târziu, președintele a înființat Pinum Producție, companie care producea uși pentru piețele din Italia și România. În anul 2002 a fost preluată integral unitatea de producție Pipera SA. Pinum deține acum mai multe showroom-uri în București, dar este prezentă și în 25 de showroom-uri ale distribuitorilor din toată țara.