Încep lucrările de modernizare a Centurii București, sectorul DN2 – A2!

Luni, 4 mai, Ionel Scrioșteanu , secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicații, prin intermediul Directorului General Adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, a emi un ordin de prezentare a lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București.

„ Suntem în continuă o infrastructură rutieră în Regiunea București – Ilfov, luna trecută sunt predate pentru a realiza construcția Pașajului Mogoșoaiei, iar acum se poate deschide un nou șantier aici pe DN2 – A2. În timpul perioadei noastre vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Olteni ț . De asemenea, în lună în iunie a început lucrările pentru Autostrada A0, cea mai importantă și o așteptare de a face către cetățeni ”, Scrioșteanu.

De astăzi se poate trece termenul contractual de 15 luni pentru modernizarea sectorului în Centura București. Nu mai vrem întârzieri, iar ambitia noastră este să se închidă în inele Capitalei, care să facă bine, astfel încât să putem elimina blocajele în trafic. CNAIR sunt deschise în fața constructorului și vă asigură că lucrările execută vor fi plătite foarte rapid, prin urmare, astfel încât să se accelereze ritmul în șantiere, constructorii în partea de execuție, noi facem parte din plăți  ”, a menționat Ovidiu Barbier.

Obiectivul principal pentru a proiecta este modernizarea unei 11,524 km din centura rutieră a municipiului București, sectorul DN 2 (km 12 + 300) – A2 (km 23 + 750), constând în principal în sporirea capacității de circulație a celor 2 benzi la 4 benzi de circulație (există două sensuri) și eliminarea unor intersecții la nivel, prin realizarea unor noduri rutiere, un pasaj oarecare precum și reabilitarea pasajelor și un potențial existent în acest sector de tambur național.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Durata contractului este de 75 de luni și cuprinde: 15 luni de execuție și minim 60 de luni de notificare a unui defecțiunilor.