Trei companii au primit autorizația de construire a proiectului Panoramic din Suceava

Primăria Municipiului Suceava a emis pentru asocierea societăților TRUTZI IMOBILIARE S.R.L., ROVANA IMPEX S.R.L., AC MOBILE S.R.L. autorizația de construire  nr. 203 din 2020, privind „Continuare lucrări de construire autorizate cu AC nr. 971 din 06.12.2007 la „Ansamblu rezidențial PANORAMIC” compus din trei blocuri de locuinte cu regim de înălțime S/D+P+13E/15E”. Blocurile vor fi ridicate pe un teren situat mai în spatele Stadionului „Areni” și vizavi de sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, scrie Obiectiv de Suceava.

Proiectul pentru mai multe blocuri turn cu 15 etaje pe o suprafață de peste două hectare de teren cumpărată de la firma Hidroterra a fost demarat de alți investitori  (compania israeliană Mora Development) prin 2007, dar a fost sistat din cauza crizei din 2008-2009.

 

Potrivit datelor oficiale, suprafața construită  a unui bloc va fi de 1085,90 mp, ceea ce înseamnă că amprenta la sol (conturul construcției la baza acesteia) pe aproape 11 ari de teren. Suprafața desfășurată a unui bloc cu regim de înălțime P+15 va fi de 17.329,50 mp. Numărul total de apartamente pe care dezvoltatorii imobiliari vor să îl facă în cele trei blocuri de locuințe este de 525. Proiectul mai include pe partea de sistematizare verticală lucrări la alei, trotuare, locuri de parcare, spații verzi. De asemenea, autorizația de construcție a fost emisă și pentru organizarea de șantier.

 

Potrivit Primăriei, obligația investitorului este de a executa prin asociere cu Municipiul Suceava modernizarea rețelei stradale publice, lucrare care va fi finalizată anterior recepției la terminarea lucrărilor de construire a primului bloc de locuințe executat din ansamblul rezidential „Panoramic”, în caz contrar blocul de locuințe nu va putea fi recepționat și dat în exploatare.