A fost finalizată dezvoltarea primei faze a AFI City

AFI Europe Romania a finalizat dezvoltarea fazei I a AFI City, primul proiect rezidențial al companiei pe piața locală.

Această fază constă în 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare supraterane, amplasate în cartierul Bucureștii Noi, una dintre cele mai dinamice și promițătoare zone ale Capitalei.

 

„Sunt extrem de încântat să anunțăm că livrăm deja primele apartamente din AFI City noilor proprietari, care se vor putea bucura de locuințe de calitate, la o valoare excelentă, concepute pe așteptările și nevoile consumatorilor români. AFI City este primul nostru proiect rezidențial în România, bazat pe expertiza noastră pe piața locală, prin proiecte de retail și de birouri, cât și pe experiența noastră extinsă din sectorul rezidențial, pe alte piețe europene, cum ar fi Cehia, Polonia, Serbia și Bulgaria. Vom continua dezvoltarea proiectelor noastre în România, în condițiile în care angajamentul nostru față de comunitățile locale din întreaga țară rămâne puternic”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

 

Odată cu finalizarea primei faze a proiectului, AFI City a primit certificarea GREEN HOMES, în urma unei analize minuțioase a Romania Green Building Council (RoGBC). Acordarea acestei certificări a transformat AFI City în unul dintre puținele proiecte rezidențiale din țară cu o astfel de distincție, datorită standardelor ridicate ale complexului în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului. Anterior, proiectul a fost pre-certificat de către RoGBC.

 

Certificarea GREEN HOMES este susținută de Comisia Europeană și este adoptată, în prezent, de 12 state europene, fiind cea mai riguroasă certificare de mediu, orientată către furnizarea unor beneficii de calitate, sănătate, siguranță și confort celor care achiziționează locuințele.

 

Conform certificării, apartamentele din AFI City sunt prietenoase cu mediul înconjurător, materialele de construcție folosite sunt sustenabile și au un impact redus asupra mediului. Clădirile au o eficiență energetică sporită, raportată prin facturi mai mici de utilități pentru rezidenții AFI City. Mai mult, complexul oferă și locuri de parcare destinate mașinilor electrice, unde rezidenții își pot încărca autoturismele cât timp sunt în propriile locuințe.

 

„Suntem mândri si foarte entuziaști să îi întâmpinăm pe primii noștri rezidenți în AFI City. Prin mutarea noilor locatari, complexul devine cel pe care ni l-am imaginat încă de la început: un loc plin de viață, locuit cu bucurie. Suntem fericiți să vedem cum ia formă noua comunitate din AFI City și de-abia așteptăm ca toate persoanele care ne-au ales să se bucure de locuințele lor și de facilitățile pe care le vor găsi în complex”, a declarat Roxana Vlad, Residential Sales Manager, AFI Europe Romania.

 

Construcția AFI City a început în a doua parte a anului 2018, în urma unei investiții totale de 16 milioane de euro pentru prima fază a proiectului. Noul complex rezidențial oferă o multitudine de facilități rezidenților săi, inclusiv proximitatea față de mijloace de transport în comun, cu stația de metrou Laminorului situată chiar în fața complexului, locuri de joacă și spații verzi generoase.