CFR caută proiectant pentru modernizare Gării din Brașov

CFR caută un proiectant care să întocmească detaliile de execuţie pentru modernizarea Gării din Brașov.  Costul întocmirii proiectului tehnic, dar şi a altor documentații preliminare demarării lucrărilor, cum ar fi DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție), Detaliile de Execuţie, dar şi auditul energetic şi a unei expertize este de 833.000 de lei, cu tot cu TVA. Ofertele de la proiectanți sunt așteptate până în data de 19 august, iar după ce va fi desemnat câștigătorul, acesta va avea un termen de 10 luni pentru a definitiva proiectul, scrie bzb.ro.

Proiectul ar urma să propună recompartimentarea spațiilor, cu accentul pus pe spațiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială cât şi a facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv. De altfel, ar urma să fie proiectată şi construcția unei copertine la peronul 1, dar şi modernizarea sistemelor de încălzire şi ventilație actuale, precum şi a celor de telecomunicaţii şi supraveghere video. „Deoarece se vor efectua intervenții la structura de rezistență a clădirii, se va prevedea efectuarea unei expertize tehnice. Pentru noua compartimentare a clădirii de călători a stației CF Braşov este necesară achiziționarea de servicii de specialitate, în vederea întocmirii documentațiilor tehnice necesare obținerii avizului şi autorizației de securitate la incendiu. Se va întocmi expertiza clădirii de călători, se vor executa Servicii de proiectare faza DALI, PTh+DE, în vederea executării lucrărilor”, se precizează în anunțul de licitație.

Pentru început, CFR va începe lucrările de reamenajare a zonei din faţa gării, respectiv pe întreg tronsonul dintre sediul Poștei şi pasajul de la Făget, astfel încât aspectul perimetrului dintre linii şi stradă să se schimbe radical.