CTP cumpără o suprafață de 95.000 mp de clădiri

CTP achiziționează o suprafață de 95.000 metri pătrați de clădiri de la grupul australian Cromwell Property Group, reprezentând cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020.

Prin această achiziție, compania ajunge la peste 500.000 metri pătrați închiriabili și devine, astfel, unul dintre cele mai mari parcuri logistice din regiune, cu peste 100 de clienți activi. Această achiziție se aliniază cu strategia CTP de a crea comunități de afaceri și parcuri cu infrastructură complexă, susținând astfel afacerile rezidenților.

Achiziția clădirilor deținute anterior de Cromwell Property Group are un rol strategic pentru CTP. Cele 12 clădiri amplasate în interiorul CTPark Bucharest sunt flexibile și au spații ce încep de la 1.700 de m2 și ajung la peste 10.000 m2, totul pentru a susține o paletă largă de clienți. Aceste spații vin în completarea clădirilor existente, clienții existenți întărind comunitatea de afaceri din acest parc.

„Achiziția Cromwell completează portofoliul nostru de la km 13 din parcul de pe autostrada A1. Planul nostru este să reamenajăm parcul astfel încât să îl aducem la standardele CTP, prin eficiență energetică, luând în calcul și aspectul clădirilor. De menționat este că, portofoliul Cromwell include o clădire multifuncțională, care acum nu este operațională, dar va fi adusă la viață până la mijlocul anului viitor. Aici vom crea un CTP Clubhouse cu funcțiuni multiple – de la restaurant și cafenea, la sală de fitness și săli de conferință, care să sprijine rezidenții în atragerea forței de muncă de calitate și accesul facil la servicii de bază și chiar divertisment”, a declarat Andreea Enescu, Transaction Manager CTP România, orchestratorul acestei tranzacții.

 

NNDKP a asistat CTP în tranzacție. ”Suntem încântați de finalizarea acestei achiziții prin care creștem prezența CTP în zona km 13, o zonă logistică cheie ce asigură accesul direct la autostrada A1. Și de această dată echipa NNDKP ne-a asistat cu profesionalism, având o contribuție semnificativă la dinamica tranzacției. Suntem bucuroși că i-am avut alături”, a declarat Andreea Enescu, Transaction Manager CTP România, coordonatorul tranzacției.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost coordonată de Lavinia Ioniță Rasmussen, Partener în cadrul practicii de Tranzacții Imobiliare.

„Având în vedere contextul economic și social în care ne aflăm în această perioadă, achiziția CTP vine să evidențieze importanța unei abordări strategice pe termen lung, construită în jurul unor piloni cheie: capacitatea de inovare, versatilitate, validarea importanței resursei umane într-un context în continuă schimbare. Suntem încântați de oportunitatea de a colabora cu CTP într-o nouă tranzacție ce vizează extinderea portofoliului clientului nostru în România.  Le mulțumim pentru încrederea pe care o acordă echipei NNDKP cu fiecare proiect în care ne implică,” a declarat Lavinia Ioniță Rasmussen.