Managementul riscului pe șantier. Folosirea solutiilor digitale pentru monitorizarea Zonei Metropolitane a Parisului

În calitate de lider la nivel  mondial în soluții digitale pentru risk  management, project management  și asset management în construcții,  Sixense este un partener important pe plan local și internațional în managementul riscului pe șantier. Grupul de origine franceză oferă clienților săi mai mult de douăzeci de ani de experiență în cele mai sensibile proiecte din întreaga lume.

 În calitate de specialist în soluții de monitorizare, Sixense participă la gestionarea riscului pe mai multe șantiere de metrou din Zona metropolitană a Parisului, oferind soluții de monitorizare de calitate. „Avem șapte proiecte mari în desfășurare în Zona metropolitană a Parisului, cu echipe cu normă întreagă care le sunt dedicate în totalitate și câteva proiecte mai mici gestionate de la sediul nostru din Nanterre”, comentează Anaëlle Leleu, Director Operațiuni. Punctul forte al societății este, de fapt, să-și poată mobiliza experții ca număr și, pe termen lung, și să-și ofere experiența atât în proiecte de afaceri foarte mari, cât și să se adapteze celor mai mici.

Sisteme de măsurare bine stabilite

Prin expertiza sa, Sixense echipează șantierele cu senzori capabili să măsoare fenomenele geotehnice, structurale și de mediu. „De exemplu, operăm peste 160 de Ciclopi (teodoliți motorizați) în Zona metropolitană a Parisului și peste 700 în întreaga lume”. Datele sunt generate automat sau măsurate manual. Datorită software-ului de monitorizare Geoscope, clientul poate accesa direct toate informațiile utile prin aplicațiile dedicate pentru desktop, web și mobile.

Soluții personalizate

Soluțiile implementate de Sixense la nivel internațional au un obiectiv precis:

să ofere măsurători de specialitate, precise și fiabile, pentru a garanta controlul riscurilor asupra lucrărilor din apropierea șantierelor. „Intervenim și pe șantiere deja echipate, când provocările și complexitatea măsurilor justifică o preluare de către echipele noastre”.

La nivel internațional, grupul este în continuă dezvoltare de inovații tehnice, care sunt implementate numai atunci când sunt validate cu scrupulozitate: cum este cazul inclinometrului liniar continuu 4DShape (ce rezolvă multe probleme de măsurare) sau al surselor de alimentare autonome bazate pe noile tehnologii. „Vom lucra, de asemenea, cu sau alături de toate diviziile din grup, de exemplu cu Sixense Engineering, pentru măsurători și expertiză acustică implementând tehnologia Sissterra, noul dispozitiv ce estimează starea subsolului plecând de la analiza vibrațiilor ambientale”.

***

Pe plan local, Sixense România este prezent de 10 ani – cu tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, dar și cu inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management).

Printre proiectele din portofoliul Sixense România se numără:  Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București (monitorizare geotehnică și structurală), Tunelele Daneș și Sighișoara (monitorizare geotehnică și structurală), Linia de metrou 4 București (monitorizare structurală în exploatare), Pod nou Agigea (monitorizare structurală în exploatare), Stadionul de rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park,Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C (monitorizare geotehnică și structurală) ș.a.

 

O ofertă de energie croită special pentru afacerea ta - Dialog Textil