Macromex ridică un depozit la Chitila, investiție de 15 milioane de euro

Macromex va construi ce de al doilea depozit, Corso Distribution Center, în localitatea Chitila. Costul investiţiei se ridică la valoarea de 15 milioane de euro şi va fi finanţat atât din fonduri proprii, cât şi dintr-un credit de investiţii pe termen lung oferit de Alpha Bank România

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp şi va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum şi diverse clădiri tehnice. Aceste construcţii se vor situa pe o suprafaţă de teren de 50.000 mp, pe care se are în vedere o extindere viitoare.

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleți în zona de temperatură de -24 grade Celsius şi de 2.200 de paleţi în zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu câte şapte, respectiv trei porţi de andocare prin intermediul cărora vor putea circula peste 3000 paleţi IN/OUT zilnic. De asemenea, în interiorul depozitului vor exista zone de pregătire a comenzilor de livrat către clienti, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.

Facilitatea va fi deservită de o zonă de parcare cu mai mult de 150 de locuri, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autoutilitare şi camioane, fiind prevăzută şi cu 10 staţii de încărcare rapidă a bateriilor maşinilor electrice.

Corso Distribution Center va beneficia de cele mai noi tehnologii logistice şi IT pentru recepţia, încărcarea/ descărcarea şi manipularea mărfurilor, precum electrostivuitoare cu tehnologie Lithium-ion, sistemul de pregătire a comenzilor „pick by voice” sau sistemul de management al mărfurilor din depozite. De asemenea, va exista o zonă de training şi de prezentare de produse cu facilităţi de pregătire a mâncării. Atât zona de depozit, cât şi cea de birouri, vor beneficia de toate facilităţile unei bune exploatări: sală de mese, vestiare, săli de şedinţe, grupuri sanitare, la cele mai moderne standarde.

„Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general şi ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferenţiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă şi adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. Macromex este unul dintre acei jucători agili, cu abilităţile necesare pentru a construi atât pe pieţe mature, cât şi noi, produse şi branduri relevante, echipe şi infrastructură de top. Astfel, această investiţie vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice şi de distribuţie”, declară Albert Davidoglu, CEO Macromex.