Cum se poate aborda un proiect de amenajari interioare pentru mansardă

Mansarda este o camera exploatabilă, care este echipată direct sub acoperișul casei sau la ultimul etaj al unei anumite părți a casei. Diferența dintre mansardă și o camera este prezența încălzirii și a izolației. Acesta nu este un balcon, nu este o extensie sau o logie: exterior, mansardă este diferită prin faptul că prezintă toate caracteristicile tavanului, inclusiv prezența grinzilor cu o pantă în interior. Mansarda salvează suprafață utilă a unei case, permițând asttfel utilizarea spațiului comun cu beneficii. Este un tip separat de camera, putând crea un colț retras după bunul plac, fără a fi nevoie de un stil identic cu celelalte încăperi, susțin cei de la Nobili Interior Design.

Soluții amenajări interioare case cu mansardă

Mansarda nu încarcă construcția casei, și prin urmare nu creează o sarcina de greutate pe suporturi și fundație. Prin urmare, este durabilă și permite să dotarea unui spațiu cu un set complet de mobilier, fără teamă de a se dărâma. Mansardele diferă printr-o varietate de forme, supuse unui anumit tip de acoperiș.

Idei de design interior pentru casă cu mansardă

În funcție de tipul acoperișului, mansarda poate fi de mai multe tipuri. În ciuda limitărilor ideilor de design, este posibil să se realizeze un proiect de design în stilul rustic obișnuit, ceea ce este deosebit de important pentru o persoană modernă. Într-un astfel de spațiu este dificil să îndeplineștți o idee de design clasic, cu elemente solemne și de lux. Picioare de mobilier sculptate, un candelabru masiv cu mai multe brațe, cu cristale și un plafon din stuc, sunt inadecvate aici. Cu toate acestea, unele elemente ale stilului clasic pentru mansardă, pot fi implementate chiar și aici.

Mansarda poate fi dotată cu mobilier compact din lemn și cu oglindă, pentru a mari vizual spațiul. Deși imitarea completă a unei instalații industriale este imposibilă, este posibilă crearea unui spațiu mare cu un plan deschis și evidențierea pereților cu zidărie. Mai mult, plafoanele înclinate sunt ideale pentru a crea un astfel de design.

Compartimentarea spațiului la Mansardă

Este posibil să se împartă spațiul mansardei folosind tehnici de zonare. Nu are sens să se încarce spațiul cu părțiții. Delimitarea eficientă între zonele funcționale se poate face prin:

-utilizarea diferitelor nuanțe, modele, textura și compoziție a materialului de fațada al pereților și pardoselilor;

-evidențierea zonelor cu o nuanță specială pe fundalul altor secțiuni ale mansardei;

-utilizarea mobilierului italian de calitate (de exemplu, așezarea unei canapele pe perete și demarcarea prin plasarea unui raft pe spatele canapelei);

-utilizarea dispozitivelor individuale de iluminare pentru fiecare zona specifică, pornind de la proiectarea și stilul lămpii centrale principale;

-folosirea covoarelor, covoraselor, pernelor, perdelelor;echiparea colțurilor izolate folosind proeminente, nișe sau alte caracteristici de design.

Cu o abordare armonioasă și minuțioasă a amenajării mansardelor, se pot utiliza mai multe metode de zonare în același timp. În același timp, este important să se țînă seama de compatibilitatea lor între ele și de moderație: separarea excesivă este inacceptabilă, în ceea ce privește compoziția interioară de integritate. Este necesară o organizare discretă a spațiului.

Camera de tip mansardă poate fi un decor al unei case de la țară sau al unei case de vara, sau un punct culminant al unei locuințe din lemn.