Au fost depuse trei oferte pentru construcția podului Solventul din Timișoara

Licitația pentru un proiectant care să contureze podul și noul drum de la Solventul s-a încheiat. Au fost depuse trei oferte, iar autortățile au început evaluarea, scrie Banatul Azi.

”Suntem în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru licitația pentru studiul de fezabilitate (SF) + proiectul tehnic (PT). Avem 3 oferte, iar în următoarele săptămâni va fi desemnat câștigătorul, acesta având 180 de zile pentru elaborare.

La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60% din evaluare este bazată pe oferta tehnică.

În același timp am avut nenumerate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial.

Platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamizeze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari”, a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.

În proiectul Solventul, bulevardul Dâmbovița va fi lărgit și se vor construi piste de biciclete și trotuare generoase, atât pe pod cât și pe șoseaua modernizată. Tot acest proiect costă 78,8 milioane de lei.

Autoritățile locale spun că, inițial, investiția va fi suportată de bugetul local, dar banii vor fi cu siguranță recuperați din fonduri europene, se mai arată în publicația amintită.