SudRezidențial anunță începerea fazei a doua a Metalurgiei Park Residence

SudRezidențial anunță începerea fazei a doua a Metalurgiei Park Residence, parc rezidențial situat în sudul Capitalei.

Faza a II–a se va desfășura pe o suprafață foarte generoasă de 20 de hectare de teren și este estimat un număr suplimentar de 5000 noi unități locative din cele mai diverse, deoarece mai mulți investitori au achiziționat terenul, iar lucrările de construire vor începe în această vara. Nume deja consacrate în prima faza a acestui mega proiect, precum: VIVA RESIDENCE, BROWN RESIDENCE, GALAXY RESIDENCE, GALAXY PLUS RESIDENCE, VENUS RESIDENCE, TOP HOUSE RESIDENCE, PRIMERA RESIDENCE, ATHOS RESIDENCE au inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de edificare.

Alți noi investitori de anvergură și-au anunțat prezența și vor investi sume considerabile pentru edificarea atât a imobilelor de locuințe, cât și a unor zone generoase de retail, școli, grădinițe, zone comerciale, parcuri, zone de agrement și wellness, acesteea fiind doar o mică parte din avantajele acestei noi faze de dezvoltare a proiectului.

Astfel, la capitolul noutăți, KAUFLAND ROMÂNIA va crea o zona foarte importantă de retail pe o suprafață de 2.5 hectare de teren, învecinată cu LIDL ROMÂNIA, în care vor există mai multe zone de shopping pentru a crea o adevărată esplanada comercială. LOTUS RESIDENCE, STUDIO PLUS RESIDENCE și AUSTRIAN HOME CONCEPT, un fond internațional de investiții, sunt noi proiecte menite să sporească diversitatea și atractivitatea pentru noii locuitori din Metalurgiei Park Residence.

Din cadrul acestei noi faze de dezvoltare nu vor lipsi zonele verzi, parcurile de proximitate, fiind proiectate inclusiv o școală și o grădiniță pentru locuitorii din această zona, dar poate cea mai importantă este localizarea acestui mega proiect rezidențial.

Parcul Tudor Arghezi, inițiat de către Primăria Sectorului 4 al Capitalei, se va află chiar lângă noile proiecte rezidențiale, fiind unul dintre cele mai mari noi parcuri din Capitală, urmând a fi edificat pe o suprafață de aproximativ 3 hectare. Proiectul parcului prevede crearea mai multor zone tematice, unele fiind destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele sportului și jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1000 mp și un centru multicultural la cele mai înalte standarde unde locuitorii vor putea participa la spectacole, concerte, expoziții și alte evenimente socio-culturale.

Din punctul de vedere al infrastructurii, pasajul subteran auto de la Piață Sudului și noul pod de pe Calea Văcărești, asigura accesul rapid către centrul Capitalei și bulevardele principale. De asemenea, trei bulevarde principale: Șoseaua Berceni, stradă Turnu Măgurele și stradă Luică au fost lărgite cu încă o bandă pe fiecare sens de circulație, lucru care a îmbunătățit considerabil problema traficului auto. Alte două pasaje rutiere gigant sunt anunțate chiar în zona Metalurgiei, Turnul Măgurele și Apărătorii Patriei, care ar urmă să lege inelul median dintre Sos Giurgiului și Târgul Vitan.

În imediată apropriere a proiectului există alte numeroase zone comerciale de shopping, dintre care amintim: zona comercială: Metro, Jumbo, Auchan și zona comercială: Carrefour Grand Arena, Hornbach, Selgros

Metalurgiei Park Residence este, la acest moment, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare rezidențiale din România, valoarea cumulată a investițiilor dezvoltatorilor imobiliari depășind suma de 350 milioane euro. Noile blocuri ce se vor edifica vor avea un regim mai mare de înălțime, cuprins între P+8 și maxim P+12 etaje, iar parcările oferite vor fi atât supraterane cât și subterane, pentru a spori astfel confortul noilor locatari.

Noua etapă de dezvoltare, respectiv Faza a II-a, reprezintă o dovadă deplină a maturității proiectului și o confirmare a succesului înregistrat în prima faza de dezvoltare.