Se deschide lotul doi al autostrăzii A 10 Sebeş-Turda

Lotul doi al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda se deschide circulaţiei mâine după-amiază, dar cu restricţii lângă Alba Iulia (la Oiejdea) în zona alunecării de teren, a anunţat, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

Tronsonul dintre Alba Iulia Nord şi Aiud are o lungime de 25 km. (plus încă aprox. 4 kilometri de pe primul lot care nu puteau fi deschişi) iar prin punerea în circulaţie şoferii pot circula pe autostradă completă de la Sibiu şi Deva până la Cluj Napoca : ,,Am fost să verific ce se întâmplă pe lotul 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda, azi de dimineaţă i-am chemat la minister pe cei care se ocupă de proiect, şeful CNAIR ( Cristian Pistol) şi, având în vedere că mai sunt doar câteva lucruri, minore, care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestora, mâine după amiază se va da drumul pe lotul 2, cu acele restricţii pe care le-am anunţat, unde circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă. Fără festivisme, fără tăieri de panglică”, a declarat Grindeanu.

La începutul lunii trecute, noul şef al CNAIR, Cristian Pistol, ameninţa constructorul grec cu rezilierea contractului şi confirma că autostrada nu poate fi deschisă la ultimul termen asumat, 15 noiembrie.