MASTERBUILD investește 20 milioane EUR într-un nou parc logistic la nord de București investeste 20 milioane EUR intr-un nou parc logistic la nord de Bucuresti

MASTERBUILD – General Contractor & Developer anunta startul unei noi investitii, intr-un parc logistic de peste 16.000 mp, pe o suprafata de teren de 34.000 mp, amplasat la nord de Bucuresti, in zona Butimanu – Dambovita, cu acces direct la DN1A. 

 Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 milioane de euro, iar noul parc logistic va prelua cererea crescuta din piata pentru spatii industriale si de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate indeosebi de industriile producatoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar si de industria farmaceutica sau alte sectoare active in domeniul bunurilor perisabile.

 Proiectul, dezvoltat in regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de constructie clasa A, cu o inaltime a halelor de pana la 14m si elemente de constructie sustenabila, pentru optimizarea consumurilor de utilitati si a costurilor de mentenanta la locatie. Proiectul este prevazut cu panouri fotovoltaice si un acoperis verde extensiv ultrausor, ceea ce va insemna o scadere a costurilor legate de energie si mentanata de pana la 30%. Zonele de birouri din cadrul MASTERBUILD LOGISTIC PARK vor fi de asemenea de clasa A, fiind prevazute cu sistem de administrare automatizata (BMS – Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilitatii, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilitatii), iar constructia va incepe in a doua jumatate a acestui an.

“Exista o cerere crescuta pe piata pentru segmentul de spatii frigorifice – spatii de depozitare cu temperature controlata, iar zona dintre Bucuresti si Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activa, atat din perspectiva businessurilor agricole cat si din perspectiva procesatorilor de alimente,” declara Stefan Vayna, CEO MASTERBUILD – General Contractor & Developer.

 MASTERBUILD  – General Contractor & Developer este o companie de constructii si dezvoltare logistica, activa din 2005 atat pe segmentul constructiilor industriale, cat si al proiectelor comerciale si rezidentiale.  Compania activeaza atat pe intreg teritoriul Romaniei, cat si pe pietele internationale.