Romelectro a finalizat Stația Electrică de Transformare Roman Nord pentru Transelectrica

Operatorul rețelei naționale de transport și al sistemului energetic național  – Transelectrica   – a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Roman Nord. Investiția în proiect s-a ridicat la 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii.

Potrivit reprezentanţilor societăţii, obiectivul investiţional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei, iar lucrările au fost executate de ROMELECTRO SA, cu subcontractant Electroconstrucţia ELCO Iaşi.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA are ca prioritate modernizarea continuă a rețelei electrice de transport prin derularea unui amplu plan investițional pentru asigurarea funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național și implicit, pentru asigurarea alimentării utilizatorilor în cele mai bune condiții, fără întreruperi”, a anunțat miercuri compania.

Finalizarea Stației Roman Nord completează proiectul de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alături de stațiile Bacău Sud, Gutinaș și Suceava, retehnologizate în etape anterioare.