S-a decis când începe construcția podului care va lega Timișoara de Utvin

Primăria Timișoara a anunțat că în acest an va demara reconstrucția pasajului care conectează orașul cu localitatea Utvin.

Investiția în valoare de 94.380.352 lei (TVA inclus) presupune demolarea pasajului existent și construirea unuia nou, echipat cu trei poduri, trotuare și piste de biciclete.

Inițial, va fi alocată suma de 3,5 milioane de lei pentru elaborarea proiectului tehnic și începerea lucrărilor.

„Accesul către zona Polonă și zona industrială, precum și către localitățile învecinate, va fi facilitat printr-un pasaj modern, proiectat și construit de Primărie în locul vechiului pasaj Slavici – Polonă, ridicat în 1982 și aflat acum într-o stare avansată de degradare. În bugetul pentru anul 2024, s-a alocat suma de 3,5 milioane de lei pentru Proiectul Tehnic (PT) și execuția lucrărilor, sumă ce va fi suplimentată la rectificare, astfel încât investiția să poată începe la sfârșitul acestui an”, a declarat Primăria Timișoara.

Primul pas către realizarea acestui proiect a fost făcut în timpul administrației Robu, când s-a lansat licitația pentru proiectare. Pe lângă construcția efectivă a pasajului, investiția presupune și intervenții în rețelele edilitare, în iluminatul public, rețeaua de gaze, precum și în rețeaua de apă și canalizare.

De asemenea, se vor amenaja spații verzi, iar lungimea totală a pasajului va fi de 2 kilometri.