Două blocuri cu cinci etaje se ridică lângă Piaţa Obor

Pe terenul fostei fabrici de oţet de lângă Piaţa Obor, într-o zonă cu case cu înălţime maximă parter plus două niveluri, vor fi construite două blocuri cu cinci etaje. Proiectul a fost prezentat în Comisia de Urbanism de la Primăria Capitalei, conform gandul.info.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, în cele două clădiri vor fi amenajate 158 de apartamente, dar şi spaţii comerciale la parter pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi. De asemenea, în subteran va fi construită şi o parcare cu 173 de locuri. Înainte de asta, vor fi demolate 11 construcţii amplasate pe respectivul teren. Conform Planului Urbanistic General, terenul este situat în zonă L1a – locuinţe individuale şi colective mici cu maxim P+2 niveluri. Or, prin noul PUZ se propune dublarea înălţimii, dar şi a coeficientului de utilizare de a terenului (de la 0,9 -1,3 la 2,5 ADC/mp teren). Investitorii solicită conversia funcţională şi comasarea celor trei terenuri care alcătuiesc zona în care este propus noul proiect imobiliar.

Suprafaţa totală a terenului pe care se propune noul proiect imobliar este de 7.676 de metri pătraţi. Noile clădiri vor ocupa o suprafaţă de 3.255 metri pătraţi, pe 1.351 metri pătraţi vor fi amenajate circulaţii auto şi pietonale, iar pe 1.351 metri pătraţi vor fi amenajate spaţii verzi.

Planul Urbanistic Zonal nu a primit miercuri avizul de oportunitate al Comisiei de Urbanism. Membrii Comisiei au cerut proiectantului să revină cu PUZ-ul într-o şedinţă viitoare în care să prezinte argumente suplimentare pentru realizarea lui. Arhitecţii din comisie au spus însă că proiectul ar putea fi realizat.