Ikea ar putea construi 10.000 de locuinţe pe terenul fostului IAS Mogoşoaia

Grupul suedez Ikea, prin Vastint România, ar putea ridica în jur de 10.000 de locuinţe pe terenul din Siseşti proaspăt achiziţionat de la Teia Sponte. Antoniu Panait, directorul general al Vastint, susţine că Planul Urbanistic Zonal aferent terenului din Siseşti permite dezvoltarea unui proiect cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi construiţi. Ikea a plătit în jur de 24 milioane de euro pentru un teren de 48 de hectare care a aparţinut fostului IAS Mogoşoaia.

Panait susţine că proiectul de la Siseşti va fi demarat îm paralel cu celelalte pe care Ikea le are în Bucureşti, Timpuri Noi şi la Baduc. „Nu suntem condiţionaţi să finalizăm un proiect pentru a începe unul nou. Fiecare proiect este de sine stătător şi putem mergem în paralel cu ele, dovadă că am şi început să pregătim proiectul din Siseşti. Căutam în continuare terenuri bune, deşi este tot mai greu să le identificăm“, a declarat pentru Capital şeful Vastint România.

Conform acestuia, România este o piaţă în plină dezvoltare, parte a Uniunii Europene şi a NATO, şi în context internaţional promite mult comparativ cu ţările din regiune. „E momentul pentru investiţii cu viziune pe termen lung în proiecte care să aducă plus valoare companiei şi oraşelor în care suntem prezenţi“, a menţionat Panait.