Levolan 120, noul sistem manual de uşi glisante de la GEZE

Sistemul de uși glisante Levolan 120 este cea mai nouă soluție pentru amenajarea spațiilor interioare ale clădirilor rezidențiale și de birouri, prezentată de compania germană GEZE.      Deşi păstrează aceleaşi dimensiuni exterioare ca ale sistemului Levolan 60, noile uşi glisante reprezintă varianta îmbunătățită a “fratelului mai mic” şi permit deplasarea canaturilor cu o greutate de până la 120 kilograme. Alături de performanțele tehnice, produsul se remarcă prin aspectul său elegant şi designul minimalist, care pot fi adaptate la orice situație de montare.

Levolan 120 este un sistem inteligent care asigură rezistență mare la sarcini şi spre deosebire de Levolan 60, beneficiază de consolidarea elementelor individuale relevante din punct de vedere al siguranței: protecția împotriva deraierii șinelor, amortizorul, consolele capacului frontal etc. Având un design premium şi aerodinamic, noul sistem poate fi folosit pe o gamă variată de materiale, de la sticlă, lemn, metal, până la plastic, oferind flexibilitatea de montare în perete, pe plafon, prag, lucarnă sau chiar ascunse în plafon.

Un alt avantaj al sistemului este acela că șina de rulare, cu o înălțime de numai 50 mm, integrează invizibil tehnologia de montare. În plus, pentru a crește gradul de confort, șina poate integra și un sistem opțional de amortizare prin tragere spre interior, Levolan SoftStop, care funcționează atât la deschidere sau închidere, cât și în ambele sensuri. Alături de fiabilitate și confort, Levolan 120 menține accentul pe siguranță, activând automat o nouă protecție de metal împotriva deraierii șinelor atunci când se reglează înălțimea canatului.

Datorită sistemului fix Levolan Smart, montarea noilor uși glisante se face foarte simplu și rapid, numărul de instrumente necesare instalării fiind diminuat. Totuși, în ciuda montajului simplu, ușile sunt extrem de rezistente deoarece sistemul foloseşte doar profile și panouri de acoperire din aluminiu anodizat de cea mai bună calitate. Tocmai de aceea, Levolan 120 a primit certificare pentru 100.000 de cicluri de glisare și protecție anticorozivă clasa 3 din partea Asociației Germane de Inspecție Tehnică.

Ușile glisante Levolan 120 nu afectează mediul ȋncojurător şi contribuie la eficiența energetică, fiind un sistem dezvoltat în conformitate cu cele mai exigente cerințe referitoare la protecția mediului ȋnconjurător.

www.geze.ro