Centura Capitalei va avea un pasaj subteran nou, în zona Otopeni

Consilierul premierului Cioloș pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, a declarat că se poartă discuţii pentru demararea proiect de construcție a unui pasaj subteran situat la intersecția dintre Centura Capitalei şi DN1. „Se poartă discuții pentru lansarea unui nou proiect, un pasaj subteran, într-o zonă critică a centurii unde se formează cozi kilometrice, intersecția Centură/DN1 de sub pasajul de la Otopeni”, a anunţat Drulă pe Facebook.

Pasajul ar urma astfel să fie construit pe Centură, pe sub podul de la Otopeni. „Astfel se separă traficul care merge pe directia înainte de traficul care intră şi iese din centură”, a spus consilierul premierului pentru economica.net. Acesta a precizat că planul privind noul pasaj este doar o idee deocamdată şi că trebuie explorată fezabilitatea tehnică şi financiară.

Guvernul a aprobat recent alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru exproprierile necesare extinderii la patru benzi a Centurii de Nord a Capitalei. Unul dintre cele doua tronsoane pe care se va circula in regim de autostrada, cel intre A1 si intersectia cu DN7, va fi gata peste un an.