În zona Cora Pantelimon se ridică o parcarea supraterană

La capătul șoselei Pantelimon, lângă Cora, se va ridica o parcare supraterană, cu parter, două etaje și terasă, conform unui proiect prezentat la Comisia Tehnică de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, scrie Hotnews.

Parcarea va avea în total 446 locuri – 129 la etajul 1, 154 la etajul 2 şi 163 de locuri pe terasă – la parterul clădirii urmând să fie amenajată o staţie pentru toate mijloacele de transport care opresc în zona. Va există şi o legătură cu viitoarea linie de metrou, atunci când această va fi gata.

„Prin acest proiect se măreşte numărul de locuri de parcare cu 50%. Pe timp de noapte va putea fi folosită şi că parcare de reşedinţă. Pe Șos. Pantelimon este un deficit de 4000 locuri de parcare”, susțin proiectanţii citați de Hotnews. Potrivit acestora, lucrările de construire a facilităţii trebuie terminate până la finalul lunii septembrie.

Proiectul de amenajare a parcării de la capătul Sos. Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a acestui bulevarad. „Stadiul lucrărilor este de 70%. Liniile de tramvai sunt finalizate în procent de 69%, carosabil – 85%, parcaje – 70%, amenajări urbanistice – 45%, amenajări edilitare – 50%, iluminat public – 65%, automatizări – 65%. Valoarea lucrărilor executate până la dată de 31 decembrie este de 90.000.000 lei fără TVA, ceea ce reprezintă un procent de 50 % din valoarea totală a tronsonului sos. Pantelimon”, potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate.

În bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2016 s-au alocat pentru reabilitarea Sos. Pantelimon 118 milioane lei.