Brico Dépôt România încetează colaborarea cu Schweighofer

Brico Dépôt România a anunțat sistarea comenzilor de produse către grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, folosind furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC (Forest Stewardship Council). Astfel, în cele 15 depozite din țară vor fi oferite spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților să facă alegeri durabile, susțin reprezentanții comapaniei.

Brico Dépôt România colaborează strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceștia respectă reglementăril eaflate înv igoare, folosind auditori independenți, dar și că pun în aplicare programele de formare a lanțului de aprovizionare, a anunțat compania.

Recent, retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin, care deține pe piața locală 15 magazine, a anunțat că nu mai cumpără, începând cu luna februarie a acestui an, produse din lemn provenite de la companii naţionale şi internaţionale care nu respectă standardele de sustenabilitate şi certificările FSC (Forest Stewardship Council) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Această decizie vine după ce FSC a anunțat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer Holzindustrie. Astfel, lemnul tăiat ilegal nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile de în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate. FSC este o organizație internațională non-profit, înființată în anul 1993 la inițiativa unor organizații de drepturile omului și de mediu, precum și a unor companii din silvicultură și industria lemnului. Este una dintre cele mai răspândite și prestigioase certificări la nivel mondial.

La începutul acestui an, retailerul german de bricolaj Hornbach a anunţat că va înceta relaţiile comerciale cu procesatorul de lemn Holzindustrie Schweighofer, pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit. Nemții susțin că silvicultura responsabilă face parte, de mulţi ani, din principiile de bază ale propriei afaceri.