Romdesign ridică al doilea cel mai înalt bloc din Cluj

Compania Romdesign, controlată de frații Mărhitaș, Septimiu Liviu și Victor Octavian, va construi a doua cea mai înaltă clădire de locuințe și birouri din Cluj, conform ziuadecj.realitatea.net. Clădirea va avea 22 de etaje (în total, 26 de niveluri: 3 de subsol + parter + mezanin + 20 de etaje + etaj retras) și va fi amplastă pe locul fostului showroom şi service Ecomax, din Piaţa Abator. Mai înalt ar urma să devină doar blocul de la intrarea în municipiul Cluj dinspre Floreşti, construit de omul de afaceri Radu Vlas.

Pentru imobilul din Abator, investiţia estimată este de peste 16 milioane de lei, împărţită astfel: 15,1 milioane pentru locuinţe, 880.000 pentru birouri şi 160.000 pentru organizarea de şantier. Proiectul este dezvoltat de firma Romdesign SRL, care este parteneră cu Plan Trade SRL, o societate de proiectare. De altfel, arhitectul Ladislau Hanga, de la Plan Trade, semnează acest proiect.

Fraţii Mărghitaş au deja vechime ca dezvoltatori imobiliari şi, ca nişte oameni de afaceri care se respectă, nu au ocolit scandalurile. În 2013, presa a scris că locuitorii de pe strada Observatorului 109 au făcut un scandal uriaş după ce Romdesign a început să construiască un bloc de cinci etaje pe un teren considerat de vecini drept spaţiu verde. Primăria a explicat că pământul a fost revendicat şi retrocedat, apoi vândut dezvoltatorilor imobiliari. În acel caz, partenerii de afaceri ai băieţilor lui Liviu Mărghitaş au fost cei de la Inter Vega Impex SRL.