London Stock Exchange, lângă metrou Politehnica

London Stock Exchange Group (LSEG) va ocupa 3.000 mp în Campus 6.1, în clădirea dezvoltată de Skanska şi care se va deschide în acest an. LSEG va angaja în prima fază peste 200 de persoane.

„Anunțăm deschiderea în România a noului nostru centru de servicii din România. Pentru LSEG, România oferă o forță de muncă înalt calificată, un sistem educațional puternic și o bună infrastructură”, a declarat James Nunn, Head of Group Property al London Stock Exchange Group.

London Stock Exchange Group este un business de infrastructură a piețelor internaționale. Grupul oferă servicii pentru o gamă variată de clienți și se concentrează pe formarea de capital, proprietate intelectuală şi managementul riscului şi al bilanţului.

LSEG operează pe un model cu acces deschis, oferind opţiuni şi parteneriate clienţilor fiecăreia dintre liniile de business ale grupului. Aceste linii de business includ: Bursa de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS (o piaţă europeană de instrumente cu venit fix); Turquoise (o platformă paneuropeană de tranzacţionare a capitalurilor); FTSE Russell, lider mondial în crearea de indici bursieri, benchmarking şi analize, care indexează active în valoare de aproximativ 16 trilioane de dolari; LCH (instituție care intermediază tranzacții cu instrumente financiare); LSEG Technology.

Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, grupul are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

“Varietatea avantajelor de care beneficiază proiectul Campus 6, cum sunt apropierea de mijloacele de transport public, facilitățile deosebite, spațiile de co-working și zonele verzi unde angajații pot să muncească, să socializeze sau să se relaxeze”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska România.

CBRE este consultantul imobiliar care a intermediat tranzacția de închiriere. „Simplul fapt că London Stock Exchange Group a ales țara noastră pentru a stabili un centru operațional strategic este în sine o mare realizare”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Tranzacţii Skanska

Succesul închirierilor atrage după sine şi vânzarea clădirilor construite de Skanska. Astfel, la începutul lunii mai, cu 5 luni înainte de finalizarea construcţiei, CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, prima clădire dintr-un proiect de patru, aflat în dezvoltare lângă staţie de metrou Politehnica. Volumul tranzacției imobiliare a fost de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizată la sfârșitul anului 2018.

Tot la capitolul de vânzări, amintim aici că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.