Ciotul de autostradă Râșnov-Cristian ar putea fi gata într-o lună

Ciotul de autostrada Râșnov-Cristian (6,3 kilometri de autostradă și 3,7 kilometri de drum de legătură cu 4 benzi)  ar putea fi gata în maxim o lună, conform reprezentanților Construim România.

Stratul de uzură a fost fost așternut deja pe mare mare din acest lot, au fost montați parapeții, și s-au trasat premarcajele. La ultima porțiune, dintre DN 73A și DN 73, care include și pasajul peste DN73A și calea ferată, se lucrează la finalizarea ridicării terasamentului precum și stabilizarea balastului, spun cei de la Construim România.

”După discuțiile avute cu reprezentații constructorului, pentru finalizarea acestei porțiuni, dacă viitoarele condiții meteo vor fi favorabile, lucrările pot fi terminate într-o lună de zile. Așadar, există premisele deschiderii circulației pe acest lot până la sfârșitul anului 2020”, mai arată sursa amintită.

 

După finalizarea lucrărilor, acest sector de autostradă, va fi folosit ca variantă ocolitoare a localităților Râșnov și Cristian. Lucrările la segmentul de autostradă Râșnov-Cristian (parte a autostrăzii Comarnic-Brașov) au fost începute în 20 mai 2019, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL-SC Specialist Consulting SRL.