Un bloc de cinci etaje va fi ridicat la ieșirea din Suceava spre Fălticeni

Primăria Suceava a pus în discuție publică intenția de elaborare a Planului de Urbanism Zonal pentru constru­irea unui bloc de lo­cuin­țe la ieșirea din Suceava spre Fălticeni, în zona vechiului autoservice, vizavi de fostul mall Galleria. Blocul respec­tiv va avea apartamente doar la etajele 3 – 5, fiind vorba de opt unități locative, în vreme ce la parter și primele două etaje vor fi doar spații comerciale, scrie Obiectiv de Suceava.

Clădirea va fi realizată pe o parcelă de teren proprietate privată în suprafață de 450 mp, situată în intravilanul mu­ni­cipiului Suceava, pe strada Ion Irimescu (zona autoservice) al cărei proprietar este Popovici Cristinel Neculai.

Publicația amintită susține că  Popovici Cristinel Neculai vrea să facă un bloc de locuințe având un regim de înălțime D^P^5E^Eth. Coeficientul de utilizare a terenului va fi de 3,59 în condițiile în care coeficientul maxim este de 3,9. Înălțimea maximă față de cota terenului sistematizat va fi de 21 de metri calculată fără a lua în calcul etajul tehnic, dacă se adaugă și așa numitul etaj tehnic se mai adaugă alți trei metri.

Procentul (propus) de ocupare al terenului este de aproape 62% iar asta în condițiile în care amprenta la sol a clădirii este de 206 mp, adică 45,78% din suprafața totală a terenului respectiv. Blocul respectiv va avea apartamente doar la etajele 3 – 5, fiind vorba de opt unități locative în vreme ce la parter și primele două etaje vor fi doar spații comerciale. La subteran (demisol) va fi amenajată o parcare cu șapte locuri iar la suprafață vor mai fi amenajate patru locuri de parcare.