CTP construieşte cu 35 mil. € un depozit pentru furnizorul logistic al Brico Depot România

CTP convinge Quehenberger Logistics să mute operațiunile logistice pentru Brico Depot România în CTPark Bucharest West, pe A1 la km 20, în zona Bolintin Deal. Dezvoltatorul investește peste 35 milioane de euro în contrucția noii clădiri.

Quehenberger Logistics, clientul CTP care operează activitatea logistică a Brico Depot România prin intermediul Kingfisher, își mută toate operațiunile din România în cadrul CTPark Bucharest West, parcul situat la km 20 pe Autostrada București – Pitești.

Noua clădire, pe care CTP o construiește pentru clientul său, va avea o suprafață de 102.000 mp și va dispune de 12 drive-in-uri și 105 docuri. De asemenea, clădirea va fi certificată BREEAM, “Excellent” și va dispune de peste 55.000 mp de spații verzi, de iluminare LED în totalitate și de instalații de tratare și de utilizare a apei gri. Lucările de construcție vor fi gata până în toamna acestui an.

Quehenberger Logistics este prezent în parcurile CTP de peste cinci ani și operează peste 150.000 mp pentru clienți precum Selgros sau PPT.

Decizia Kingfisher de a muta operațiunile Brico Depot România în cadrul CTPark Bucharest West vine ca urmare a nevoii producătorului de mobilă de a-și eficientiza activitatea logistică.

După unificarea celor două rețele logistice într-o singură entitate alături de partenerul nostru Quehenberger Logistics în cadrul CTPark Bucharest West, ne orientăm atenția asupra centralizării tuturor facilității într-o singură clădire monobloc, a declarat Burak Gurcan, Logistics Director, Brico Depot România.

CTPark Bucharest West este amplasat strategic pe harta logistică a țării, la 20 km distanță de orașul București, la a doua ieșire de pe autostrada A1. În prezent, parcul oferă mai mult de 300.000 m2 închiriabili pentru peste 100 de companii din sectoarele e-commerce și logistică.

Despre CTPark Bucharest West:
• Suprafața totală: 241,2 ha
• Suprafața disponibilă pentru închiriere: 300.000 mp
• În construcție: 200.000 mp
• Construcții planificate: 570.000 mp

Despre CTP

Grupul CTP este cel mai mare proprietar-dezvoltator de spații industriale și logistice de clasă A din CEE. Portofoliul grupului este format din 6 milioane de metri pătrați de proprietăți de clasă A amplasate în 100 de locații strategice din șase țări din Europa Centrală și de Est.