CNAIR, anunț de ultimă oră despre autostrada Buzău-Focșani

CNAIR a inițiat, prin transmiterea spre publicare a Anunțului de Participare în SICAP, documentația de atribuire pentru contractul de Execuție lucrări Autostrada Buzău – Focșani, pe două tronsoane în lungime de 15,54 km, respectiv:

 Tronson 1 km 0+000 – km 4+600 Buzău și Vadu Pasii, în lungime de 4,60 km;

Tronson 4 km 71+500 – km 82+440 Mândrești Munteni – Focșani Nord, în lungime de 10,94 km

Durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, perioada de garanție fiind de 60 de luni.

Durata contractelor poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorii economici desemnați câstigători.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț și nordul Moldovei. Acesta se desfășoară la întâlnirea dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

XNAnuntul de participare va fi vizibil în perioada imediat următoare, ulterior publicării acestuia în cadrul Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.