SIFI TM Agro a construit, lângă Timișoara, cel mai mare depozit logistic pentru produse agricole din România

Compania SIFI TM Agro a inaugurat în apropiere de Timișoara un depozit logistic pentru produsele agricole format din mai multe silozuri, cu o capacitate totală de 170.000 de tone anual. Dan Dolghin, directorul general al SIFI TM Agro, susține că Silozul Carani este „cel mai mare depozitar independent de materii prime agricole de pe piața românească”.

Silozul, situat în Carani, la aproximativ 20 de kilometri de orașul Timișoara, are o capacitate de recepție și livrare de 5.000 de tone pe zi și este conectat și la infrastructura feroviară. Compania are, de altfel, capacitatea de a încărca o garnitură de tren în 24 de ore, indiferent de condițiile atmosferice și de a asigura manevra vagoanelor în partidă proprie.

”Stocurile din gestiunea noastră sunt de circa 80-100 de milioane de euro anual”, a spus Dan Dolghin. Pentru campania de toamnă, gradul de ocupare al silozurilor este de circa 95%.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în acelaşi spaţiu, a tuturor funcţiilor implicate în domeniul comerţului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale şi servicii logistice şi cumpărători de produse agricole.

SIFI TM Agro este un vehicol de investiţii al SIF Banat-Crişana, înfiinţat în urmă cu doi ani pentru activităţi în domeniul agricol. La acel moment SIFI Tm Agro a beneficiat de o finanţare de 6 milioane de euro pentru preluarea de active imobiliare în domeniul agricol.