Guvernul a emis o OUG care va duce la scurtarea timpului de emitere a avizelor pentru construirea de autostrăzi

Cabinetul Cioloş a adoptat, miercuri, 16 martie, o ordonanță de urgență privind infrastructura care va scurta timpul de emitere a avizelor pentru construirea de autostrăzi. Acest act normativ
va clarifica şi simplifica procedurile privind obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare derulării unor astfel de lucrări şi va pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor un instrument care să permită accelerarea unor investiţii în curs, dar şi eficientizarea activităţii CNADNR.

„Deschidem o nouă etapă în investiţiile în infrastructură prin acest sistem graţie căruia vom reuşi să economisim foarte mult timp din proiecte. Proiectele noastre sunt foarte lungi, de patru-cinci ani, câteodată chiar mai lungi. Mare parte din acest timp era consumat cu obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de construire. (…) Am făcut o listă cu probleme. S-au găsit soluţii, majoritatea se referă tocmai la scurtarea acestor timpi. Din cele cinci-şase luni cât se pierdeau în medie cu obţinerea autorizaţiilor – câteodată chiar doi ani – o mare parte venea de la scoaterea din circuitul agricol. Acest lucru acum e rezolvat prin faptul că terenul se înscrie direct în cartea funciară imediat după dobândirea dreptului de proprietate, fără a mai aştepta acele şase luni care erau necesare înainte”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

În cazul avizelor pentru utilităţi, susţine oficialul Guvernului, nu mai este necesar să se aştepte depunerea autorizaţiei de construire şi se poate obţine un „aviz de principiu” în doar 10 zile, făcându-se astfel „o economie bună de câteva luni”. Aceeaşi procedură se va implementa, potrivit ministrului, şi în situaţiile când e necesară scoaterea unor zone din circuitul forestier, caz în care se va putea, de asemenea, obţine un aviz preliminar în 10 zile. „Ceea ce este important de spus în legătură cu aceste avize este că ele nu au fost eliminate, respectăm în continuare legislaţia, numai că le-am împărţit două: cele preliminare, care odată obţinute nu mai condiţionează autorizaţia de construire, şi cele finale a căror derulare continuă după obţinerea autorizaţiei de construire. În acest fel facem o economie de timp”, a declarat Costescu.

Ordonanţa reglementează şi disputele între beneficiar şi constructor, situaţiile în care beneficiarul datora bani constructorilor. „Acum avem posibilitatea să plătim prin companiile noastre aceste datorii cu scopul de a nu bloca proiectele şi de a putea să evităm şi acumularea accesoriilor şi penalităţilor. Am găsit acest mecanism foarte simplu – pentru aceste sume primim în contrapartidă o scrisoare de garanţie bancară de la partenerii noştri. În cazul în care sentinţa definitivă e în favoarea noastră, noi executăm garanţia şi, practic, ne recuperăm banii plătiţi, în cazul în care constructorul câştigă, fără să mai executăm garanţia, îi vom returna”, a arătat Costescu.

Noua reglementare prevede şi posibilitatea acordării autorizaţiilor de construcţie pe tronsoane, nu neapărat pe toată secţiunea la care se lucrează. „În acest fel, dacă mai sunt anumite zone cu probleme în care nu se pot obţine avizele foarte repede, le evităm, deschidem fronturi de lucru pe zonele unde se poate lucra şi câştigăm timp”, a explicat Costescu.

Proiectanţii vor fi obligaţii, conform actului normativ, să facă ieşiri de pe autostradă în dreptul tuturor reşedinţelor de judeţ, oraşelor importante, polilor economici. „Până acum, totul era o problemă de lobby, trebuia să vii să convingi compania să-ţi facă o ieşire la oraş”, a adăugat Costescu.

Întrebat în cât timp se vor putea obţine autorizaţiile prin aplicarea prevederilor ordonanţei, ministrul Costescu a spus că autorizaţiile se pot obţine chiar şi într-o sătpămână, „dacă se porneşte simultan cu toate avizele”. „Durata pe care o scurtăm la proiect cu aceste măsuri este de şase luni şi până la doi ani. Avem exemplul autostrăzii între Târgu Mureş şi Ogra, unde câştigăm concret în acest an între patru şi şase luni”, a conchis Costescu.